Spännande!

Jag försöker aktivt föra över min besatthet av julsaker på min dotter :) Snökulan är populär....

Min docka

Jul på Liseberg

Jag, Älsklingen, lilla Ugglan, Svärmpr, Mamma och Robert gick på jul på Liseberg samt julkonsert med Sanna Nielsen, Shirley Clamp, Sonja Aldén och Måns Zelmerlöw.

Randigt och prickigt...

.. består nog större delen av in gullunges garderob av. Det gillar vi :) Idag hade sötis på sej sina nya strumpbyxor från Name It.

Nya möbler i Malvas rum

Lilla Ugglans rum har fått en barngarderob och en hylla.

Fika med Dzemila

Garderob

Nu är nya garderoben ihopskruvad. Utanpå iallfall. Hyllorna i har vi inte hunnit med än.

Utflykt

Lilla Ugglan och jag gick till bibblan och tuggade på pekböcker.

Uppskruvning av ikea möbler

Min älskling är duktig och jobbar i nya sovrummet...

Ännu mer fondvägg..

Tapetseringen i bejbis rum är också klar. Det blev sååå fint :)

Färdigtapetserat!

Nu är vår fondvägg i sovrummet i nya huset klar. Visst blev det fint?

Kärlek

Pride-pepparkakshuset

Jag och Ida ska göra ett pepparkakshus och hon granskar godispåsen jag plockat med godis att dekorera med.

Ida: Det här godissnöret ser ut som en pride-flagga....
Jag: Jag vet!  Vi skriver ut massa kända homosexuella män i miniatyr och gör ett pride-pepparkaks hus!
Ida: Ja det gör vi!!!

Hmm, måste erkänna att det blev riktigt snyggt.

Det årliga julbaket hemma hos Ida

Busfia

Lilla Ugglan är mycket förtjust i vår gran  kan inte förstå varför man inte får plocka den kulorna och leka med de....

Åka pendeltåg...

Gullfia och jag tog tåget till Alingsås och hälsade på Jenny och Andreas. Att åka tåg var tydligen mycket spännande. Lilla Ugglan stod i mitt knä hela vägen och kikade ut genom fönstret och slickade lite på rutan....

Adventskalendern

Förtom adventskalendern på tv (som vi ser på varje dag och som Malva älskar) så har jag köpt en jätte söt presentkalender med änglar på åt henne. Eftersom hon är så liten orkar jag dock inte köpa massa presenter så hon får en majskrok i påsen varje dag :)

Gammelfarmor

Vi var i vårgårda och hälsade på gammelfarmor Ruth. Hon hade stickat en söt kofta och mössa åt Malva.

Tomten- en läskig typ.....

Vi var och shoppade julklappar på frölundatorg och där kunde alla barn få sitta i tomtens knä. Malva var först mycket skeptisk... sen började hon gråta :)

Axel 1 år

Malva var på sitt första 1års kalas som var hos Axel. Mycket mysigt. Grattis Axel!

Min goa unge

Krubban

Lilla Ugglan älskar att stå i fotöljen och titta på krubban som står i fönstret (och helst pilla lite på figurerna också). Hon skiner upp som en sol när hon ser den. Bä-bä-vita-lammen och lilla jesusbarnet är hennes favoriter.

Att baka med min syster

Min syster vill alltid att vi ska baka massa julgodis men hon har tålamod i 3 minuter och sen får jag göra färdigt allting själv :) (men det är lungt, jag gillar dej ändå Emelie)

Min adventsljustake :)

Finaste granen i stan...

...eller den var det iallfall i slutet av November när vi köpte den. Nu har lilla ugglan pillat av nästan alla barren nertill på ena sidan :)

Jul i vårt hus (eller ja, lägenheten alltså...)

Jag har ett onormalt kärleksförhållande till mitt julpynt och sista helgen i november åkte allt fram. Hemma hos oss har vi inte lite tomtar här och där utan alla står samlade på en hylla. Tomtar på en hylla, krubban/änglar på en och Lusse tåget på en annan. Det är inte för att jag inte orkar damma om det står grejer överallt och det är inte heller för att jag tycker att det är fruktansvärt snyggt. Sanningen är att jag inte vet vilka av figurerna som är kompisar med varandra. Hur ska jag kunna veta vilka tomtar som trivs ihop? En tomtegubbe och en tomtegumma kanske är ap-kära och så ställer jag dom i helt olika rum! Nej, det är säkrast att alla får stå tillsammans.
För mer info om relationerna mellan mina julgransprydnader: Läs detta inlägg

Lilla tomten min.....

För ett år sedan var jag väldigt gravid och väldigt avundsjuk på att mammor som hade barn utanför magen som de kunde klä i tomtedräkt. I år har jag en alldeles egen liten tomte!

Gbg-fika

Jag, lilla ugglan och hennes farmor åkte in till göteborg en sväng och fikade. Självklart var vi tvugna att posera lite framför granen i Nordstan :)

Första julbaket

Ida var här och vi bakade lussebullar. Eller ja, vi bakar aldrig helt traditionella saker när vi julbakar och i år blev det 16 lussebullar, 5 lussekatter, 4 lussebananer, 2 lussebajskorvar, 1 lussetotempåle, 1 lussesköldpadda samt 1 lussebläckfisk. Sedan åt vi pepparkaksdeg och kollade på Astrid Lindgrens jul. Mysigt!

Längtan efter en till....

Jag längtar apmycket efter en till bebis. Att ha Malva är helt underbart och då borde det ju faktiskt vara dubbelt så underbart att ha två? Jag undrar om det barnet kommer att bli lik Malva...både till utseendet och sättet. Fast vi ska vänta. Jag tycker att hon är lite för liten för ett syskon än så länge. Och dessutom vill jag inte vara höggravid på vårt bröllop i maj. Men kanske lite gravid.. sådär så det inte syns än hehe..... vi får se helt enkelt.....

Tills dess har jag stillat min längtan efter vår framtida familjemedlem med att inhandla en mössa åt den. Jag vet att ett barn som inte existerar varken i min mage eller ute i verkliga livet omöjligtvis kan frysa om huvudet :) Men jag kan kan ta fram den och titta lite på den och drömma om en lillebror/lillasyster....

Ugglebildspel