Gullunge

Madicken-klänning är så sött!

Lunchdejt...

Ugglan och jag åkte till göteborg och åt lunch med hennes mormor. Eller rättare sagt jag åt lunch och Ugglan pruttade med munnen och slog bort skeden så maten flög all världens väg och åt en banan istället. Mycket godare tydligen..


Första riktiga skorna...

Visst har Ugglan haft skor på sej förut med då har det inte varit riktiga skor utan mjukare varianter för bebisar. Nu är hon en stor flicka och behöver storflickaskor och vad köper då hennes mamma? Rejäla kängor? Lära-gå-skor? Vinterstövlar? Nej, jag inhandlar röda lackskor. Totalt onödigt egentligen. Men mitt försvar är att alla prinsessor förtjänar att äga ett par lackskor för de är ju så underbart söta....

Vaccinerad

Idag fyllde min skrutt 9 månader och i present fick hon en spruta den lilla stackarn :) Än så länge har inga biverkningar dykt upp men de kommer nog imorgon...

Första snön!

ÅÅÅ, vad jag hade längtat. Jag älskar snö. Tyvärr la det sej inte men den föll iallafall :) (Okej, jag erkänner, det syns inte på bilden men det snöade faktiskt)

Stor tjej

Min lilla Uggla tvecklas så himla fort. Jag tycker inte att det var länge sedan hon lärde sej krypa och nu ska hon upp och stå hela tiden. Hon reser sej mot soffan, leksakslådorna, tvbänken, spisluckan, kökstolarna... allt hon kan ta tag i.

Marimekko

Jag håller på att sy gardiner till nya köket :)

Varberg

Älsklingen, lilla Ugglan och jag åkte till Varbergs kurorts hotell och hade det super mysigt. Vi hade bokat en svit med havsutsikt och varsin spa-behandling. Magnus tog tångmassage och jag valde kurbad, vilket innebar att man fick ligga i ett badkar där det kom massagestrålar medan jag fick olika ansiktsbehandlingar av en tjej. Och under tiden fick jag lyssna på mysig musik i hörlurar.
Förutom behandlingarna hann vid med promenad vid havet, mysa farmför brasan, bada alla tre i bassängerna på spa avdelningen och äta goda bufféer.

Tapet

Denna underbara tapet ska vi ha som fondvägg i Malvas nya rum. Är den inte supersöt?


(Obs, tavlan, blomman och möbeln är inte en del av tapeten)


Vintage stories

Malva och jag tycker att Kappahls barnkollektion Vintage stories har underbart söta kläder. Vi införskaffade en kofta och ett hårband.

Farsdag!

Vi firade Magnus första farsdag och Malva gav honom ett örngott där det stod "Pappa är bäst, ingen protest!". Gissa vilka kändisar som fick vara med i Kungälvs posten nån dag innan? :) Malva och jag blev haffade på stan och fick frågan hur vi firar farsdag...

Fondvägg

I vårt sovrum i nya huset vill vi ha en fototapet som föreställer en skog. Tänk vad mysigt när sängen står framför, det kommer att kännas som man sover i en skog :). Och grönt är en rogivande färg. Den här tapeten har vi valt:

Shopping

Malva och jag gick på stan med Ida, Karin och Susanna. Vi åt väldigt god mat och jag hämtade ut vår tapet till nya sovrummet.

No more babysim....

Min syster Emelie hängde  med oss till babysimmet sista gången. Vi har bestämmt oss för att inte fortsätta. Som jag skrivit tidigare valde vi efter ett flera månaders misslyckade dykförsök att inte dyka med Malva. Detta accepterades INTE av ledaren som varje gång vi kom påpekade hur dåligt det var av oss och hur farligt det var för Malva inte kunna vara under vatten. Vid ett tillfälle simmade han fram till Malva och skvätte vatten i ansiktet på henne så hon blev ledsen. För tydligen så MÅSTE barn klara av att få vatten i ansiktet. Både jag och Magnus har lust att trycka ner människan under vattnet hålla hålla kvar riktigt länge så den får en kallsup. För man måste ju vänja sej vis det för det kan ju hända. Fast det ska vi inte hahahaa. Men vi ska däremot gå och bada själva varje vecka när det inte är babysim.

Höstpromenad med Axel och Nina


Höstbilder

Det är inte lätt att fotografera en liten Uggla som bara vill äta upp löven så fort hon får sitta bland dem :)

Ida hälsade på

Grattis!

Magnus mamma fyllde år och vi gav henne en canvastavla i present :)