Lekplatsen

Familjen Eek tog en promenad till lekplatsen...

Gott...

Magnus och jag lyckade göra en ruskigt god potatis sallad :)

Klädbytardag

Magnus, Malva och jag åkte på klädbytardag i Ale. Alla kläder kostade typ 20 kronor så jag gjorde några fynd åt Malva.


Min Uggla kan vinka!

Malva har lärt sej att vinka minst lika vackert som drottning Silvia. Dock gör hon det med handen bakochfram. Eftersom hon precis har lärt sej det så är hon så fascinerad av att hon kan så hon vill göra det hela tiden. Hon vinkar till alla. Mej, Magnus, sin farmor... ja, till och med nyhetsuppläsarna i tvn......

Tänder

Äntligen har Ugglan börjat få sina första tänder. Två små vassa vita prickar är det i underkäken. Magnus och jag har köpt en liten tandborste och "byggare bob tandkräm" till henne. i får prova ikväll och se om det är populärt  :)

Lilla ugglan äter Äpple

Den blåa spaden

Lilla Ugglan älskar sand (Både att äta och att leka med) så vi köpte en hink och en spade till henne. Spaden blev en storfavorit. Jag fick absolut inte låna den och gräva sand i hinken för då gallskrek hon (se bild hahaa). Så lilla snåljåpen fick ha sin spade själv. Hon vägrade till och med släppa den när vi kom hem fast hon var supertrött så hon fick helt enkelt ha med den i sängen. Hon var såååå söt när hon låg där och sov och höll hårt om den lilla spaden.

Höstbilder på mej och min Uggla

Uggla eller sopa?

Magnus busar med Malva :)

Vinterstövlar

Mina vinterstövlar från förra säsongen gick sönder i våras så jag köpte nya. Fina va?

Nya kläder

Lilla Ugglans farmor har varit på Ullared och handlat fina kläder till henne. Tack! :)


Höst

Löven på träden utanför våra fönster har redan börjat bli röda. Och idag hade Ugglan och jag varma kläder på oss när vi gick till lekplatsen. Jag älskar hösten!

Tusen pussar på min bejbi....

Jag har kommit på varför Ugglan försöker bita en i ansiktet varje gång hon får chans. Vi (Magnus och jag) pussar ju konstant på hennes goa bebiskinder så hon måste tro att det är det man har andra människor till. Alltså att slicka och bita på.

Hönö

Idag var det strålande solsken så familjen Eek packade matsäck och åkte på utflykt till Hönö.

Gottegrisen

Ja, jag vet att att det är dumt att ge bebisar godis och Ugglan brukar inte få men nu fick hon smaka klubba för första gången. Gissa om det var gott? Och gissa vem som gallskrek när klubban togs bort?

Trädgårdsmästaren

Eftersom jag kommer att bo i mitt blivande hus till våren och jag då vill ha vårblommor i rabatten kom jag på att jag måste plantera lökar nu. Jag köpte krokus-lökar och Ugglan och jag gick hem till svärmor (Som förnärvarande bor i vårt blivande hus) och planterade dem.

Bibblan

Min Uggla och jag gick till biblioteket och skaffade hennes första lånekort. Hon kunde dock inte skriva sin namnteckning på så det fick jag göra åt henne. Sen satte vi oss på barnavdelningen och läste pekböcker (jag) och bet lite i pekböcker (Ugglan).

Min unge är fin...

... så därför måste jag lägga in en skrytbild på henne. Gullunge!

Nytt till Ugglan

Dessa söta dockor ska Ugglan få ha i sitt nya rum. Känns dom igen? Det är Doris och Gösta (från barnprogrammet) samt Emma och Totte (från barnböckerna).

Uff.....

"Uff" sa lilla ugglan. Magnus väljer att tolka det som att hon gillar Ulf Lundell.

Dyka eller inte dyka?

Det värsta lilla Ugglan vet är att få vatten över huvudet. (Både i duschen och att dyka på babysimmet) Hon får totalpanik, ser helt skräckslagen ut och börjar sedan gallskrika nästan otröstligt. Enligt gubben som håller i babysimmet skriker babyn de 3 första gångerna de dyker och sen älskar de att vara under vatten. Malva skrek första gången. Och andra. Och tredje. Och fjärde. Och femte. Sen orkade jag inte mer utan bestämde mej för att hon inte behöver kunna vara under vatten. Enligt han som håller i det kan och måste ALLA barn lära sej att vara under vatten och han gillar inte alls att vi inte vill fortsätta att försöka.
Men det känns verkligen inte bra. Malva älskar att bada så varför ska jag då förstöra upplevelsen med att skrämma henne? Jag lärde mej inte att vara under vatten som bebis och jag älskar vatten idag. Alla barn kan omöjligtvis vara likadana. Malva är precis som jag och Magnus en person som vet vad hon vill och skulle aldrig komma på tanken att utsätta sej för någonting hon inte vill. Det är en egenskap hos henne som jag uppskattar och absolut inte vill träna bort genom att inte lyssna på henne. Vår familj går på babysim för att göra något kul och få en mysig stund tillsammans och gör det min dotter till en framtida badkruka så, fine, då får hon vell bli det då.....

Promenad

Idag var det underbart väder så Malva, Monica och jag tog en promenad bort till fästningen och köpte glass.

Malvas nya rum

Vi tänkte börja renovera Malvas rum i nya huset snart så jag har tittat runt lite på tapeter och sånt. Jag har kommit fram till att jag vill ha helt vita väggar i hennes rum och istället låta gardiner och kuddar och sådant ha roligare färger. Däremot vill jag ha några roliga figuren på väggarna. De har olika namn på alla hemsidor (Wallies, Stickers, Forwalls). Men jag antar att det är ungefär samma sak :) Här är några jag funderar på. Det lutar nog åt någonting med ugglor... (Bilderna är från Barnlycka.se)

Prinsessan

Malva fick en klänning i present av min före detta granne.

Tofsen

Äntligen kan jag göra en tofs av Ugglans minimala hår. Hon har tyvärr inte ärvt min jätte kalufs som jag hade när jag var liten så den här tofsen har jag väntat länge på.... Hur får man bebisars hår att växa? Jag har massa söta hårband som väntar :)

En blå ballong...

Vi åkte en sväng till Ikea (igen) och planerade lite på nya köket och bytte val av luckor och bänkskiva för miljonte gången (Vi kommer säkert ändra oss igen innan vi beställer).

Marias shopping regler

När jag kollar på kläder till Ugglan och mej själv delar jag in de i 4 kategorier.
1. Fula kläder.
2. Helt okej, men något som tillexempel färgen eller modellen tilltalar mej inte
3. Fina kläder
4. Måste ha-plagg

Den enda kategori av de här som jag verkligen handlar är "Måste ha-plagg" och det gör att jag inte slösar så mycket pengar :) Jag kan se 20 fina grejer men bara en som jag verkligen måste ha. Därför gillar jag inte att storhandla massa kläder på en gång. Det är roligare att köpa verkligen fina saker lite då och då.

Lilla Ugglans grå kofta med svarta prickar som jag köpte i fredags är ett "måste ha-plagg". Den är underbart söt och hade den varit tusen gånger större hade jag kunnat tänka mej att ha på mej den själv...

Fredagkväll i Alingsås

Jag bjuder på bilder föreställande: Tacomiddag, Glad uggla i stol, Uggla som leker på ryamattan, Svåger klädd i fez, Syster med hår som gör mej grön av avund, Töntfamiljen som tar en och en med godiset för att ingen ska bråka om det hahahaa, Mamma som tror hon är cool, Nöjd lillebror......

Mössor

Vi städade lite på svärmors vind (alltså vår blivande vind, vi ska ju byta till oss hennes hus) och där hittade jag söta mössor till Malva som Magnus och hans mamma haft när de var små.

Jag och min älskade Uggla

Post

Nån som vill ha en Uggla i sin brevlåda?

Lilla Ugglan och moster Emelie

Min syster kom och hälsade på en stund :)

Krypträning

Om man sätter Ugglan på golvet försöker hon att drypa iväg men hittills har hon aldrig lyckats. Det slutar alltid med att hon dyker rakt ner i golvet :) Sitta själv har hon dock blivit proffs på!

Gafell

Magnus och Malva sitter vid köksbordet.

Magnus: Nu ska vi öva! Säg efter mej. BOOORD.....STOOOOL.....MJÖÖÖÖLK.....LAAAAMPA.....PAAAAPPA....VIIINGA FYYYYR.....KNIIIIV....GAAAFFEL.

Malva stirrar förvånat på honom.


Magnus: Gaffel sa jag! Säg det! G A F E L L.
Hm, Gafell? Jag tror att det får bli jag som hjälper Malva med hennes framtida stavningsläxor....

Ida

Efter besöket Polarn-besöket åkte vi hem till Ida och blev bjudna på god  mat. Eftersom både jag och Ida älskar bokantikvariat åkte vi iväg till ett och sedan tog vi en långpromenad tillbaka in till stan.

Pop

Ugglan och jag hade rabattkuponger på Polarn så vi åkte dit och handlade. Malva har så mycket rött i sin höstgarderob så det fick bli rödochvitrandiga strumpbyxor. Velourtröjan hade jag egentligen spanat in i rosa men när vi kom till affären så fastnade jag för den blå istället. Den var ursöt på Malva

Grattis!

Idag hade världens underbaraste kille födelsedag. Malva och jag väckte honom med fika, paket och sång. Sen hade vi 3 kalas så nu är jag helt slut. Kolla in min ursnygga tårta. Älskar dej Magnus!

Vårt kylskåp behövde piffas upp lite..

.... så jag satte upp mina favorit foton från i sommras och nu blir jag superlycklig varje gång jag ser det.  Tänk om jag när jag var 14 hade fått åka fram i tiden och se det här kylskåpet och se hur mitt liv skulle se ut sommaren när jag var 24. Vad mycket lugnare  man hade kännt sej då och vad mycket ångest man hade sluppit. Jag har en egen familj! Världens bästa dessutom.

Malvas nya rum

Jag har börjat planera lite hur det ska se ut i Malvas rum när vi flyttat till huset och den här gardinen ska hon få ha. Malva ska få rummet som Magnus hade när han var liten och även samma gardin som hängde där då. Visst är den söt? Jag älskar 70-tals tyger...

Liten Uggla i stor pälsmössa

Lilla ugglans farmor hittade sin gamla pälsmössa som hon hade när hon var liten.  Nu ska Malva få använda den. Hon måste bara växa i den först :)

10 blöjor i rad

Magnus och jag sitter i soffan och tittar på filmen Strul.

Magnus: Vilka filmer har Björn Skiffs mer varit med i?
Maria: Drömkåken
Magnus: Nej, den är han inte med i
Maria: Jo, det var ju han som köpte kåken
Magnus: Nej det var Kjell Berqvist
Maria: Ska vi slå vad?
Magnus: Visst, 10 blöjbyten i rad

Magnus går till dvdhyllan och kollar

Magnus: Jag sa inte i rad..
Maria: Malva, är inte du lite bajsnödig?

Min lilla jordgubbe

Likheter

Jag blir överlycklig varje gång jag ser något drag som Malva och jag har gemensamt för alla tycker jämt att hon är sin pappa upp i dagen. Efter att ha kollat igenom mina babyfoton hos mamma kan jag tydligt se att Malva har fått min mun :)


"Baby Maria 1985"

Hos mamma och Samuel

Idag var vi i Alingsås och hälsade på. Mycket mysigt :)

The many faces of a baby....

Kärlek

Ugglan kan stå

Om hon håller i soffan kan hon stå i några sekunder!!!! Min skrutta börjar bli stor :)

Tack.....

..... min älskling för att du var så duktig och tvättade fönstrena :)

Feernas fest på slottet

Jag hittade en helt underbar sagobok med 3D-effekter på Maxi som jag var tvungen att köpa till Malva. Hon är alldeles för liten för den nu men jag ska lägga undan den och ge henne i födelsedagspresent när hon fyller fyra år :)

Bröllopsplaner

Jag har inhandlat mitt livs första bröllopstidning :). Det finns ju tidningar för allt. Först läste jag gravidtidningar, sen bebistidningar och nu bröllop. Men jag fick inte så mycket användbara tips av den för den verkar vara gjord för miljonärer. Klänningarna var designade av Lars Wallin och kostade minst 30 000, folk kom flygade i helikopter till sina bröllopsfester och bjöd gästerna på löjligt dyr mat. Magnus och jag hade nog tänkt att få det hela en aning billigare... Men det var kul att läsa tidningen iallfall. Jag fick trots allt tips på fin dukning och bra musik.