Valter-Majkens hörna

Eftersom vi spenderar semesterveckorna med att inreda lite här hemma så bestämde vi oss för att montera upp vaggan åt lillasyster/lillebror/krabban. Efter att vi flyttade in i januari och renoverade har vi haft det väldigt vitt och opersonligt här hemma. Man vill ju få lite tid och fundera på hur man vill ha det och eftersom pappa precis fått sålt sitt hus och vi fick ärva (Kanske fel ord, för han är ju inte död...) en massa inredningsprylar så blev vi sugna på att göra fint här hemma. Så de närmsta månaderna kommer det nog att komma lite inlägg som visar hur det ser ut hemma hos oss.

I Valter-Majkens lilla hörna i vårt sovrum står vaggan som jag och mina syskon sov i när vi var små. Påslakanet har jag sytt åt Malva när hon var liten och kanelbullefilten köpte jag åt Valter-Majken när jag gick och längtade efter att bli gravid igen. Den lilla kaninen har jag köpt åt bebisen för jag tyckte att den behövde ett eget gosedjur som inte Malva har haft. Tavlorna hade Malva i sin hörna när hon var liten. Ankorna på hyllan lekte min mamma med som barn och jag tror att sagoboken är från min sida av släkten också för jag hittade den i en låda på vinden.

Egentligen behöver inte Valter-Majkwn någon säng än men jag behöver någonting att titta på när jag längtar....

Mysig eftermiddag vid havet

Jag tog med mej mina 2 favoritpersoner (3 förresten för Valter-Majken var ju med också) och åkte ut till nordön och badade.


Valter-Majken och jag i vecka 28. (Inte världens vackraste syn men det bjuder jag på hahaa)

En krabba tack...

I tre dagar har våra gäster från Vetlanda varit här och dessa bilder är från när vi badade på lilla hawaii i måndags. Eddie hade fiskat upp krabbor och Malva tyckte att det var jätte spännande. Nu tjatar hon om krabbor hela tiden.

Jag: Malva vill du ha en lillasyster eller lillebror?
Malva: Krabba

Jag borde kanske struntat i hela den här graviditetsgrejen för hon skulle tydligen varit nöjd om jag hade fiskat upp en krabba åt henne. Då hade jag sluppit foglossning, halsbränna och illamående. Min man är däremot inte lika lätt att tillfredställa för han vill ha en riktig bebis. Så jag får vell stå ut i 12 veckor till........

Nytt till prinsessan min.....

Eftersom Polarn och pyret hade sänkt rean till 70 % så fyndade jag lite dagiskläder. (2 höstnyheter fick det bli också...)

Malvis och mormor delar en glass

Lek och Buslandet

Vi testade Lek och buslandets babyhörna. Malva tyckte först att det var lite läskigt men efter ett tag var det jätte spännande. Jag tyckte också att det var rätt bra men jag retar mej på föräldrar som inte ser efter sina stora ouppfostrade barn som har noll respekt för barn som är mindre. Magnus var nöjd för han fick mjukglass hahaa....

Semester i Stockholm

Magnus, Malvis och jag tog bilen upp till stockholm där vi hyrt en stuga på en camping. Vi hade jätte tur med vädret, det var kanonvarmt och vi kunde bada varje dag. Lite shopping, sevärdhetsbesök, Skansen, båtutflykt och Junibacken hann vi också med. Junibacken var nog Malvis favorit för hon fick träffa "Pjump Pjump" (Pippi långstrump).

Badutflykt med Ida

Idag åkte jag, Magnus, malva och Ida och badade på lilla Hawaii. Mycket mysigt...


Grattis Emelie!

Lilla ugglans moster "Limmeli" fyllde 21 och vi bakade en tårta åt henne.

Dagens Malva, 6 juli

Liseberg

Min lilla familj åkte till Liseberg och åkte alla karuseller som Malva var lagom stor för :)

Hjulet

I måndags åkte vi in till Göteborg och provåkte det nya hjulet. Lite dyrt men fin utsikt...

Kompisar

Trots att Malva bara är 1 år så har hon redan hunnit skaffa sej kompisar i området där vi bor. Här bor många barnfamiljer och vid lekplatsen som ligger typ 50 meter bort brukar barnen samlas. Malvas favoriter är 3 systrar (5,6 och 8 år) som brukar komma och plinga på och fråga om hon vill vara med och leka.

Årets varmaste dag....

..... lördagen den 3 juli spenderades på Rörtången.

Gravidcravings....

Ikväll kände jag att jag bara måste ha exakt sådana här marsipangodisar. Eftersom Magnus åkte och handlade själv var jag tvungen att rita en karta på var bland plockgodiset de finns samt visa honom exakt hur de ser ut på karamellkungens hemsida. Desperat?

Min lilla familj

Det bästa jag vet är att få vara med er♥, ni är det bästa jag har...

Nya böcker

Idag var jag och skruttfia på bibblan och lånade lite nya böcker. Mest om djur och allra mest om apor (hennes favoriter). Här sitter hon♥ hemma på kökssoffan och är nyvaken och tittar i böckerna och äter kex.

Rea-shopping

Eftersom Polarn och Pyret nu har sänkt reapriserna så åkte vi dit och fyndade lite. Valter-Majken fick en overall och Malva fick 2 blusar och ett par strumpbyxor.

Ännu en dag med bad.....

... idag åkte vi till Stenungsund och badade på en strand vid Tjörnbron.

Lilla hjälpredan...

Min lilla uggla verkar till min förtjusning ha ärvt sin pappas ordningsamma drag...(Valter-Majken blir kanske mer lik mej hehe) Idag tappade jag ut en mugg vatten på golvet och efter att jag torkat upp det skulle hon absolut torka allting i hela köket...

Scones

Magnus och jag har en överenskommelse att vi får sovmorgon varannan dag och idag var det Magnus tur. Malvis vaknade redan halv sju så efter att hon fått sin välling spenderade vi tiden med att baka scones till frukost. Mycket gott!

Hos mamma....

Eftersom mamma, Robert och Samuel ska åka till Grekland passade vi på att hälsa på dem i Alingsås. Innan vi åkte hem tog vi ett dopp i Gerdsken.
(Jag är inte vacker på dessa bilder men jag var tvungen att lägga in dem för Malva är söt och Magnus är väldigt rolig hahaha)

Rörtången

Jag har verkligen haft tur med vädret på min semester :). Det blir solsken och bad varje dag.. i tisdags var vi vid Rörtången och premiärbadade i havet. Malva önskade jordgubbar som fika, det är hennes nya favorit :)

Dagens Malva, 29 juni