Magbild vecka 19

Morsdagspresent

Idag fick jag först sovmorgon men sen så kom Magnus och Malva och väckte mej och jag fick ett paket lyxchoklad. Jag vet att morsdag är uppfunnet för att folk ska tjäna pengar men jag kan inte låta bli att tycka att det är mysigt att bli lite uppvaktad :)

Grillkväll

Pappa, Hermina, Samuel och Jones kom till oss och grillade och åt jordgubbar.

Nya sandaler åt min prinsessa

Hammarkullen karnevalen

Eftersom vi aldrig besökt Hammarkullen Karnevalen bestämde vi oss för att åka dit i år. Det var jätte kul att se alla dansare men det bästa var nog att se Malvas min när hon fick åka en karusell som var ett litet tåg. Hon sken som en sol hela åkturen. Och lika glad var hon när hon fick en ballong (Hennes föräldrar var snåla och köpte inte en dyr åt henne utan hon fick en gratis av folkpartiet hahaa).

Samuels konfirmation

Championsleague segern :)

Malvis ladde inför matchen med att bära Inter-tröja. Och det hjälpte för nu är vi inte bara bäst i Italien utan i hela Europa :)

Dagens Malva, 22 maj

Årets första dopp i poolen.

Boråsdjurpark

Som de flesta andra småbarn är lilla Ugglan väldigt förtjust i djur. Hennes absoluta favoritdjur är apor och hon skiner upp som en sol om hon ser en bild på en apa. "Boppa" kallar hon det och enligt henne säger apor "ompa ompa". Gissa vilken som är favoritsången? :) Vi valde iallfall att åka till Boråsdjurpark så att hon skulle få se en riktig "Boppa" och hon var så lycklig när hon såg dem.

Nolhagaparken

Vi åkte till mamma i Alingsås och lekte på lekplatsen och kollade på getterna, eller "Ullerull" som Malvis kallar dem (pga bä bä vita lamm har du någon ullerullerull...)

Magnus och hans älskade grill

14 maj köpte Magnus en grill och sedan dess vill han grilla jämt, varje dag helst. Det börjar nästan bli "Solsidanvarning" på honom :) Det är tur att grillat är gott, annars hade jag vart rätt trött på det nu....

Dagens Malva, 14 maj

Dagens Malva, 9 maj

Dagen då vi gifte oss 2

Vårt Bröllop:

Plats: Kungälvs kyrka
Ingångsmusik: Koppången spelad på Fiol
Solosång: Sisters of Success sjöng I say a little prayer och Bröllopsvals
Psamler: 2 sommarsånger
Utgångsmusik: Sisters of success sjöng en folkvisa
Brudtärna: Min vän Dzemila
Bestman: Magnus kusinbarn Kim
Brudnäbbar: Magnus kusinbarn Felicia och Jasmine
Fotograf: Jenny Blad
Gäster: 74 på festen, fler i kyrkan
Festlokal: Kungälvs församlingshem
Färgtema på blommor och dekorationer: Vitt och grönt
Mat: Buffé med lite av varje
Serverings ansvaring: Magnus släkting Anna-Karin och hennes barn och brorsbarn
Tårta: Gräddtårta med jordgubbar i 5 våningar
Toastmaster: Min mamma
Våra kläder: Ida sydde min klänning. Magnus hyrde.

Dagen då vi gifte oss 1

Fotografens bilder. Än så länge oredigerade.... Jag är jätte nöjd med bilderna. Det små regnade lite när vi tog dem men det syns knappt. Min man är snyggast i hela världen :)

Möhippan :)

Har man sett en blomma så har man sett alla.....

..... tycker Magnus. Och det verkar tyvärr min dotter också tycka. Vi var på skogsutflykt och jag ville ha fina bilder på henne när hon plockar vitsippor men hon bara kastade blommorna och gick iväg och hämtade leriga pinnar och bankade med. Hon brås på sin pappa min lilla buse :)

Dagens Malva, 1 maj

Till Valter-Majken

Efter ett ultraljud måste man köpa en present till bebisen. Det är lag på det (Jag tycker iallfall att det borde vara det hehe) så vi köpte detta på Polarn och pyret:

Ultraljud!

Idag var vi och kollade på bebisen som fortfarande (trots gigantisk mage) bara är en person. En liten lat person dessutom för det krävdes 1 coca cola, ett toalettbesök, mycket kläm på magen samt 15 hopp för att väcka den så den gick att mäta. Men när den var vaken så vinkade den till oss, tuggade lite fostervatten och pillade sej i örat :) Jag var enligt ultraljudet i vecka 19 och beräknad förlossning blev flyttat en dag framåt och är nu den 26 oktober. Spännande!

 
Närbild på Valter-Majken som ligger ner med ansiktet i profil

Ligger även här med ansiktet i profil. Kolla in ryggraden :)

Ligger på rygg och ska precis vända sej bortåt. Knä och armbåge sticker upp

Dagens Malva, 24 april

Invigning av ryggstolen

Eftersom vår bestämda lilla dam tycker att det är trist att åka vagn nu när hon kan gå plockade vi fram ryggstolen som min bror satt i när han var liten. Det var betydligt mycket mer spännande än att åka vagn....


Ryggstolen i användning 2010 (Malva och Magnus)

Ryggstolen i användning 1995 (Samuel, pappa, jag, Jenny och Emelie)

Skor :)

Jag har två typer av favorit skor. Det ena är Converse och det andra är ballerinaskor. Dessa söta inhandlades inför bröllopet men kommer även att användas i sommar :)

11 april fyllde jag 25 år...

.... och det firade jag med torkväder och jordgubbar. Lika mysigt båda två :)

Baby och barn-mässan

Magnus, Malva och jag gick på mässan och fyndade Nova Star-Jeans, Geggamoja-mössa samt en syskonvagn :) Vagnen hade vi kollat ut i förväg och eftersom det var lite rabatt på mässan passade vi på att beställa den där.

Vagnen vi valt heter City Select och tillverkas av Baby Jogger. Såhär skriver de på sin hemsida:

"Baby Joggers nya City Select är en unik multifunktionell vagn som tillåter dig som förälder att skräddarsy vagnen för olika behov under barnets uppväxt . City Select är från början en enkelsitsig vagn men kan lätt bli en dubbel med ett unikt patenterat tillbehör. När familjen växer, sätt då enkelt fast ett säte till och du är redo att göra stan med stil och bekvämlighet. Det sistnämnda blir dubbelt upp med Baby Joggers berömda ”quick-fold” teknik, den enda i sitt slag som viker vagnen helt platt med endast ett moment. City Select kommer med hela 18 unika kombinationer från att ha dubbla bilsäten till att ha liggdel/sits kombination. Med en mängd tillbehör att välja mellan, kan City Select erbjuda förstklassig mångfald för att anpassa sig till varje familjs bekvämlighet och behov."

Vi valde den här vagnen pga:

1. Den är flexibel. Båda barnen kan titta åt vilket håll de vill. Framåt, bakåt, mot varandra eller med ryggarna mot varandra.
2. Den är inte bredare än en vanlig vagn vilket underlättar i affärer eller när man åker buss.
3. Den är jätte lätt att montera om och vika ihop.


Magbilder från 10 april (v 14)

Ja, jag vet att magen är gigantisk om man jämför med andra "vecka14magar". Och nej, det är inte tvillingar. Inte heller trillingar. Jag får helt enkelt skylla på att magen hoppar ut fortare andra graviditeten eller att min bebis kanske ligger långt fram eller något :)

Universeum, 15 april

Den här utflykten var jag inte med på eftersom jag jobbar och Magnus är pappaledig men jag hittade söta bilder i kameran när jag kom hem :) Jag är så glad att Magnus också vill vara hemma med Malva och han är världens bästa pappa.

Mina finaste

Dagens Malva, 5 april

Utflykt till Hönö, 4 april

Efter att ha varit hemma och flyttat i flera månader var jag sugen på en utflykt så vi tog med oss Samuel och åkte ut till Hönö.

Till mina små

Kläder jag köpt åt Malva:

Kläder (och en filt) jag köpt åt Valter-Majken:

Bilder ifrån påskafton

Långfredag

Vi firade långfredag hemma hos oss tillsammans med mamma, Robert, Samuel och Magnus mamma.

Dagens Malva, 3 april

Valter-Majken i vecka 10


24 mars, Gå själv

Nu saknar jag bloggen så jag blir tokig så nu måste jag börja blogga ikapp och berätta vad vi har haft för oss de senaste månaderna :)

Här är lilla Ugglan ute på sina första promenad utomhus efter att hon lärt sej att gå. (Det känns som tusen år sedan med tanke på att hon springer fram nu)