Min och Malvis lata dag i ord och bilder

06.00: Godmorgon! Nu tittar vi på Drömmarnas trädgård, dricker välling och vinkar hejdå till "Pappa Mäju" som går till jobbet
07.00: Vi badar tillsammans i badkaret. Figo, Zanetti, Cambiasso och Recoba får också vara med (Små fotbollsgubbar i plast)
08.00: Vi läser tidningen och äter mackor. Eller rättare sagt, Jag äter bröd och Malva snor mitt pålägg när hennes är slut. Hennes bröd hamnar under bordet.
08.30: Sanering av kök och barn
09.00: Vi tittar på Inga rövare finns i skogen
09.30: Vi bygger ett legohus åt Tombliboerna
10.00: Godnatt
12.30: Oj då, vi sov visst lite länge......
13.00: Vi äter pannkakor och dricker mjölk med sugrör
13.30: Sanering av kök och barn
14.00: Vi läser "Pippi", "Emil", "Sune letar och letar" och "Lotta" väldigt många gånger
15.00: Vi går ut och leker i området
16.00: Pappa Mäju kommer hem!

Sy-dag

I helgen köpte vi en vagnkudde till Valter-Majken och eftersom jag har massa fina tyger hemma bestämde jag mej för att sy ett kuddfodral till. Rött med vita prickar fick det bli. Flickigt tycker en del men rött är min favoritfärg och även om Valter-Majken är en Valter kommer han att få ha massa röda kläder för det är fint. Eftersom det inte är min starkaste sida att trä min symaskin och rätta till när det blir fel så fick Valter-Majkens farmor hjälpa till. Förutom vagnkudden blev det ett påslakan till vaggan och en kudde till Malvas myshörna.

Dagens Malva,14 oktober

Åååå, vad jag älskar dej min lilla tjej. Du är världens goaste och roligaste unge.

Äntligen!

Efter en himla massa körlektioner och plugg får jag äntligen köra bil vart jag vill helt själv. Lyckades med både teoriprovet och uppkörningen så nu är jag väldigt stolt över mej själv :)

Underbar julklänning

Eftersom jag är julfantast har jag redan börjat titta på julkläder åt Malva och Valter-Majken. Denna klänningen kommer att finnas på Lindex om några veckor och är den lika fin i verkligheten som på bild kommer Malva definitivt att få den.

Favorit i repris

Alice om Aj, aj, aj........:
Men något man kan skratta åt är ju det du berättade om när du väntade Malva. När kollegan berättat för någon förälder att du var sjukskriven från ditt jobb pga "Ägglossning". Ja, såhär 2 år efteråt är det rätt kul även om jag tyckte att det var pinsamt just då. Här kommer historien om när jag var hemma från jobbet pga min "ägglossning":

Från min blogg, oktober 2008:

I hallen på mitt jobb. Jag har precis kommit tillbaka efter att ha varit sjukskriven i 2 veckor:

En mamma: Vad kul är du tillbaka? Din kollega sa att du var hemma och hade ägglossning....

Jag: Ägglossning!?!

En mamma: Ja, och Jag ser att det tog sej, (hon gapskrattar och pekar på min mage)

Jag: Hmm, jo men det var foglossning jag hade......

Min kollega har alltså gått ut till föräldrarna och informerat om att jag är hemma och har ägglossning i två veckor!!! Vad gör man när man har det? Jo, man passar på att ha sex så att det ska bli bebisar. Jag döööööör av pinsamhet. Alla föräldrar tror alltså att jag har varit hemma och haft sex med Magnus i  2 veckor!!!!!!!!!

Höstbilder på min uggla och mej

Idag har vi inte gjort speciellt mycket min prinsessa och jag. Hennes farmor var här och passade henne i förmiddags när jag var hos barnmorskan och efter det sov vi mellan tolv och två :) Sedan var jag lite hemsk och mutade henne med glass så att jag kunde städa i köket. Lite utelek hann vi med också....

Aj, aj, aj........

Precis så känns det. Foglossning är INTE kul. Nej, nu ska jag inte gnälla. Jag har världens näst finaste bebis i magen (Malva är finast hittills för jag har inte träffat Valter-Majken än). Och nu är den till och med fixerad och redo att komma ut precis när som helst. Jag tycker att den ska göra det nu helst, för foglossningen gör för ont och jag är trött på att vara gravid.

Fotboll?

Jag måste erkänna att jag är måttligt intresserad av matchen ikväll. Landslaget är inte tillräckligt bra och då är det trist att titta. Jag håller faktiskt på Holland för Sneijder spelar där. Han är bra. Jag har lovat att hålla Magnus sällskap i soffan fast jag har köpt en tidning att roa mej med om det blir för tråkigt. Åååå, vad jag längtar till jul...

ljus

Vi var i behov av fler ljuslyktor så jag införskaffade dessa idag på Balders Hage. Mycket mysiga:)

Malva hjärta axelvaddar?

Idag när skruttfia skulle ut och leka satte jag på henne min gamla tröja som farmor stickat åt mej nån gång på 80-talet. Syns det eller? :) Jisses, vilka breda axlar hahaaaaa

Dagens Malva, 12 oktober

Lunch i gbg

Idag struntade jag i foglossningen och tog bussen in till Göteborg när Malva var på dagis. Jag gick och kollade lite i mina favorit affärer i lugn och ro (Utan man och barn som tycker att det är tråkigt hehe). Sen gick jag till ateljén och hälsade på Ida. En jätte söt elefant-tröja som Ida sytt fick följa med hem till Malvis. God lunch hann vi med också....

Renoveringsplaner

Just nu är jag nöjd med det mesta i vårt hem men jag tycker absolut inte om vår tvättstuga och golvet på lilla toan. Idag hade vi besök av en inredare från en badrumsfirma som ska rita förslag på hur man kan renovera. Både om man väljer att slå ihop rummen eller om man renoverar de två rummen för sej. Jag är inte riktigt säker påvad jag tror blir bäst. Det enda jag vet är att jag är sugen på rosa mosaik-kakel :) Kolla vad fint!

Första kläderna....

Idag har jag planerat vad vi ska klä på vår lilla skrutt på bb och det här blev resultatet. Vad tycks? Sött va.....

Till min minsta.....

Valter-Majken har fått en ny kompis på hyllan ovanför sin vagga. En jätte söt Maileg-kanin :)

Promenad

Min lilla familj packade kanelbullar och tog en promenad runt Svartemosse....

Mina älsklingar leker med lego

Dagens Malva, 8 oktober

Höstdag

Ett tecken på att man är mamma......

.....är när man ska ta på sej skorna och hittar Blodsvente som åker motorcykel i ens Converse :)

Förra helgen.....

...sov Malvis älskade morbror över hos oss.


Magbild från 28 september (Vecka 37)


Nu börjar det bli lite för tungt och Valter-Majken är välkommen att komma ut när som helst. Helst nu tack....

Traderafynd


Jag lyckades få en helt ny Ester Elenora sjal för väldigt mycket billigare pris än vad den egentligen kostar :)

Familjen Eek 21 september

"Backus"

När jag var liten och skulle bli storasyster fick jag dockan Markus av min föräldrar för att jag skulle kunna ta hand om honom när mamma tog hand om Jenny. Nu har vi tagit ner honom från vinden och gett till Malva. Jag tror att hon tror att det är han som är bebisen som ska komma för hon brukar gå och lägga honom i bebisens vagga när vi frågar vem som ska sova där. "Backus" kallar hon honom och han kånkas med överallt och får många pussar och kramar. Säger man att han är hungrig går hon och kokar kaffe åt honom. Sött :)

Lilla Ugglan har börjat dagis

Nu har min prinsessa börjat på dagis och det tycker hon är jätte kul. Första veckan blev hon ganska arg när vi lämnade henne men nu går det jätte lätt och hon trivs med fröknarna och de andra barnen. Måndag, Tisdag och Torsdag är hon där mellan nio och två. Fast oftast hämtar jag henne tidigare för jag längtar efter henne.


På väg till första dagisdagen