Tubb tubb

Varje morgon innan lilla ugglan ska gå till dagis vill hon kolla på tubb tubb (you tube). Favoriterna är Lillefanterna (en elefant balanserade), Lillekorren (ekorrn satt i granen), Pippi dansar (en hemsk version med pernilla wahlgren) samt otäcka klipp med vithajar som anfaller båtar.

I Alingsås

I lördags var vi och hälsade på mamma. Vi hann med både shopping, lekplatsbesök och mysig middag.

BVC

Nalle och jag gick till BVC på 5-månaders kontroll. Han är nu 64 cm och väger 6180 g. En liten plutt är han jämfört med Malva som vid samma ålder var 66 cm och vägde 7450 g. Valle flörtade med sköterskorna och visade upp alla cirkuskonster han kan. (Vända sej från rygg till mage och tvärtom samt att från sittade läge kunna ställa sej upp av egen kraft om han får hålla i något) Vi fick även bokat en tid till en dietist för det har visat sej att Valle är allergisk mot mjölk och vi har inte så stor erfarenhet av det utan behöver tips och råd.


Pippi och transvestit-pippi


Lilla Ugglan börjar mer och mer uppskatta sin lillebror. "Valle fårskalle" (magnus har lärt henne att säga så) får gärna låna hennes leksaker.....

Dagens Malva, 23 mars

Dagens Syskon, 22 mars

Top Model

Valle fotades i Idas fina kläder och finns nu på förstasidan i webshopen. Bästa kläderna tycker vi. In och handla!

Bilmusik

Förr brukade jag och Magnus bränna en ny bilskiva varje månad. Man fick välja varannan låt, de fick inte vara längre än 5 minuter och man fick inte välja samma låt två månader i rad. Jag hittade några av skivorna när jag städade och satte samman dem till en Spotifylista. Nån som kan gissa vem som valt vilken låt? :)

Vårväder

Gud vad det är skönt att slippa overaller, halsdukar, varma sockor och dylikt. Men jag ska inte säga för mycket. Imorgon snöar det säkert igen....

Min lilla Pippi

Det blev en tur till Ullared och det fyndades mycket. Det här var nog lilla Ugglans bästa köp.....

Kärlek

Dessa godingar anländer i min brevlåda inom de närmsta dagarna. Mina fötter längtar....

Melodifestival-final

Förutom själva festivaltittandet (fel låt vann!) så åt vi tacos och spelade Buzz. Malva och jag tyckte att the Moniker var bäst. Hon går fortfarande omkring här hemma och sjunger "Ho maj gaad ho maj gaad! Aj mi lööv aj mi lööv!".

Killen jag gillar....


Han är ingen liten miniplutt längre....

Håret....

Såhär ser min lilla Uggla ut när hon vaknar. Tovorna står bokstavligttalat rakt upp. Efter en dusch och mycket balsam kommer däremot änglalockarna tillbaka igen....


Dagens Syskon, 11 mars

Bloggtvång!

Jag saknar min blogg! Nu har jag varit kass på att uppdatera de senaste veckorna men det ska det bli ändring på. Från och med idag har jag bloggtvång vilket innebär att jag måste skriva minst ett inlägg varje dag. Gör jag inte det måste jag böta 10 kronor till varje bloggläsare. Varsågod att kräva mej på pengar om jag slarvar. Skriv en kommentar eller mejl med din adress eller ditt kontonummer ifall du märker att jag brutit mot mitt löfte så ska jag genast skicka dej pengar. Imorgon blir det mer ikappbloggning.

kram Maria

Köpt åt mina små....

Till Malva....

Till Valter....

Semledagen

Vi firade med hetvägg....

Systund

Jag sydde en gardin till mammas vardagsrum. Valle provsmakade tyget och kollade så att det höll måttet.....

Dagens Valter 8 mars

Nytt till barnen

Bonuschecken från Polarn anlände och vi införskaffade en tröja till varje barn samt en mössa om Valle kan ha till hösten....

Till Malva:

Till Valter:


Utflykt

Jag längtade ut till havet så vi åkte på utflykt till vår favorit badplats och fikade lite. Det gick dock inte att bada konstaterade vi för det var fruset...


Utelek utan snö

Vad skönt det är att kunna gå ut utan att halka på is och pulsa runt i snö. Barnen och jag passade på att premiär-cykla med trehjulingen ute och en nöjd Valle fick gunga för första gången.


"Peeeden"

Vi har köpt en "häftig peeed". Magnus ska ha den till jobbet så att jag kan ha bilen när jag vill. Malva tyckte att det var jätte spännande att provåka. (och om jag ska vara ärlig tyckte jag med det)

Syskonen Eek leker

Besök hos Ida

Jag och Valter spenderade torsdagförmiddag hos Ida i butiken. Valle fick agera fotomodell till de nya hjälmmössorna i aptyg. Urgulliga! En klänning till Malva och en body till Valter fick följa med hem.

My little pony

Malva är väldigt förtjust i hästar just nu så jag gick upp på vinden och tog ner mina och systrarnas älskade mylittlepony-hästar. Eftersom vi var 3 flickor i min familj är Malva nu ägare till en himla massa hästar. Malva lekte att dom bodde i en låda och åt glass. Och sen flög dom upp på ett högt berg och kollade på utsikten.