Malva och Valters julkalender

Eftersom varken Magnus eller jag fick några paketkalendrar när vi var små så är det inte någon jultradition vi prioriterar. Jag kan se att det kanske skulle vara mysigt att göra en ett år men jag ser framför mej att det hela skulle bli ett stressmoment och framför allt en ganska dyr historia när jag sedan har tre barn. 72 paket lixom. Och om man säger att varje paket i snitt kostar 30 kronor så blir det 2160 kronor. Och då är ju inte dom riktiga julklapparna handlade. Nepp, min ungar får nöja sej med sockerchock varje dag i december istället. Jag handlade en jätte fin ängla-kalender med små påsar när Malva var liten och den har jag i år fyllt med mini-marie-kex och bokstavs-kakor och hängt upp i en av kökslamporna. Nästa år funderar jag på att göra som Kadri och lägga ner små lappar där det står mysiga saker man ska göra i påsarna. 
 
 
 
Glamourwannabe - med huset fullt av grabbar.

Jag har också funderat över hur jag ska göra när alla tre har koll på det där med kalendrar (än så länge är det ju bara stora grabben). 72 paket känns inte aktuellt här heller! Funderar på om de kanske ska få en liten present varje adventsöndag istället. Tåls att fundera på :).

Svar: Det låter som en bättre idé :)
BabyYouCanCallMeSven

2012-12-04/21:34:23
http://hannadidrikson.blogg.se
Maria

Här blir det inte heller någon paketkalender.
Förra året blev det adventspaket istället, en liten paket varje söndag.
I år har jag gjort det ännu enklare för mig, en chokladkalender & en Lego Friends kalender.
Änglakalendern är ju super fin!!

Svar: Tack :)
BabyYouCanCallMeSven

2012-12-04/21:43:17
http://sagafia.se
Hanna Of Sweden

helt galet med en present varje dag i 24 dagar... då lär ju inte barnen uppskatta klapparna på julafton sen!
neo har dock en lego kalender (och en choklad) men då krävs ju alla 24 bitar för att bilda en sak. själv "presenten" är alltså inte klar förens den 24:e, superkul. :D

OM man kör sånna där presentkalendrar så tycker jag gott och väl att barnen kan ta varannan, var tredje eller var fjärde dag - beroende på hur många barn man har!

Svar: Eller hur!
BabyYouCanCallMeSven

2012-12-04/22:19:47
http://hannaofsweden.se/
Mikaela

Tack sötaste. Vi har inte heller ett pkt varje dag. Jag tänker lite som du. Dock har Liam en Star Was adventskalender som jag köpt för 199,- En liten present varje dag istället för choklad. O på söndagarna får han paket i strumpan av nissarna. På julafton blir det max fem pkt från oss. Det börjar bli dyra ting nu. Vi lägger inte mer än 1000,- per barn och jul. KRAMAR!

Svar: Det låter vettigt :)
BabyYouCanCallMeSven

Jennie Bertilsson

Jätte fin kalender med änglarna. Jag gjorde en när min äldsta son var liten alltså 17 år sedan och har alltid haft till alla barnen. Jag och mina syskon hade de med. Jag brukar lägga i lappar där det står att man kanske ska åka och bada eller något pyssel som man gör ihop med barnen så de behöver ju inte vara saker heller:) kexen kommer absolut att uppskattas hos barnen det har mina barn oxå fått:) Kram

Svar: Tack :)
BabyYouCanCallMeSven

Therese - Sockenvägens Söta

Guuud så fin kalender!!! Och ja paket varje dag blir en dyr historia, å en massa krimskrams, så här blri det fyr adventspaket, å då med "nyttiga" saker, som kläder och aktiviteter, det är barnen vana vid och ser nu fram emot i massor :-D KRAM

Svar: tack :)
BabyYouCanCallMeSven

2012-12-05/08:17:38
http://lurans.blogg.se
Hemlängtan

Vi hade kalender med småpaket i ett år men det är inget jag kommer att ta upp igen. Dels blir det ju väldigt dyrt men jag tyckte även att det inte var så uppskattat efter ett par veckor. Känns roligare att vänta till julafton så det där med paketöppnandet förknippas med den dagen.

Ha dé fint!
/Jenny


Svar: Det tycker jag med!
BabyYouCanCallMeSven

Emmelie- Mamma till Ebba och Hugo

Hade nog heller inte gjort så om de inte vore för att hon fick från farmor. Och blir de i framtiden så blir det INTE en varje dag o isf får alla barnen dela..

Svar: Dela låter bra!
BabyYouCanCallMeSven

2012-12-05/08:58:45
http://www.emmgus.blogg.se
Kadri

sv. Så klart . Så söt du är

Fin kalender med änglar. Så himla söt.

Svar: Tack :)
BabyYouCanCallMeSven

Malin Aurora

Åh så fint!

Svar: Eller hur :)
BabyYouCanCallMeSven

2012-12-05/09:39:40
http://vildblommor.blogg.se/
Emelie - Emelies Christmas

Så fin!

Svar: Tack!
BabyYouCanCallMeSven

2012-12-05/11:10:53
http://emelieschristmas.blogg.se
Sanna Mamma Till Skrutt och Charliebus

Vi har inte heller någon paketkalender å här är det då ingen som klagar, hon blev mest förvånad över att tomten var här med 1 paket på första advent,
-" Meeen mamma varför kommer tomten nu, är det inte på julafton han ska komma? :)

tycker ni gör helt rätt i att skippa det, julen är dyr nog ändå. Men din kalender var ju helt underbar verkligen å tror barnen blir överlyckliga med en sockerchock varje dag ist :)

Svar: Precis! Det är på julafton han ska komma lixom :)
BabyYouCanCallMeSven

2012-12-05/11:12:33
http://Susannahlundberg.blogg.se
Fotograf Yohanna Mårtensson - Fotograf i Hälsingland

Vilken fin och annorlunda kalender! :)

SV: Tack så himla mycket, roligt att du tycker det! :)

Svar: Tack :)
BabyYouCanCallMeSven

mammansprinsessor

jA det blir lite väl många paket att slå in till alla barn.Vi kör på adventspaket varje söndag detta år.kram

Svar: Det låter billigare :)
BabyYouCanCallMeSven

Turid

Så fint och mysigt! En sådan kalender har jag aldrig haft.

Svar: Eller hur :)
BabyYouCanCallMeSven

18 ÅR, NYGIFT, MOR TILL HUGO OCH EN BEBIS I MAGEN.

När jag var liten fick jag öppna julkalender. Det var alltid lik spännande och roligt, dock gjorde mina föräldrar det ganska enkelt. De kunde köpa exempelvis banankola som de visste att jag älskade eller mina favorit tuggummin i ett paket (ca. 2kr). På det viset blir det billigt.

Jag tyckte inte personligen att det var roligt med vad som fanns i, utan bara tanken av att öppna någonting. Paketen hängde vid trappen upp till mitt rum och jag tittade förväntansfullt på dem varje gång jag gick förbi. :)

Svar: Men förlorade inte julklapparna sin magi om man fick paket varje dag?
BabyYouCanCallMeSven

2012-12-05/18:21:46
http://www.missvendel.blogg.se
Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Tycker du har gjort en jätte fin kalender, inte behöver det vara mera en så, tycker din är jätte mysig och tror nog dina barn uppskattar den även om det inte är paket i.

Tycker inte man ska överdriva paketkalendrarna. Våra barn har inte haft en varje år och i år köpte jag alla små paket via partytajm, smidigt och bra. Kostade inte alls mycket. Jag har ju fyra barn, men bara tre barn som är tillräckligt stora än för att öppna kalendern, men att köpa en till de varvarje dag blir för mycket så de får nöja sig med var tredje dag och öppna så öppnar de en o en varje dag istället. Funkar jätte bra och det är inget de klagar över då alternativet hade varit att de endast fick en chokladkalender nu har de ju båda. Och innehållet i varje påse kostar max 10 kr, de flesta bara några kronor.

Svar: Tack! :)
BabyYouCanCallMeSven

2012-12-05/18:41:43
http://lottizdays.blogg.se
Linda N

Vi har aldrig kört såna kalendrar här heller. Har inte blivit av bara. Men om jag gjorde det hade de fått öppna var fjärde dag. Nu har de istället varsin chokladkalender. En tvkalender och alla utom äldsta dottern har en varsin med leksak i. Lilltjejen med Pet shop, sonen, lego och mellantjejen lego friends. Fast de fick betala 100kr var på dem så betalade vi hundra.

Svar: Att turas om var en bra idé!
BabyYouCanCallMeSven

Ninja

Man kan nog hitta billiga alternativ om man har fantasi....

Svar: Det tror jag med :)
BabyYouCanCallMeSven

2012-12-05/22:43:05
http://nordtellus.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: